Zonnewijzerpark Genk

De officiële opening, 19 maart 2000

De creatie van een Zonnewijzerpark, van het eerste idee tot de voltooiing, is een project van jaren. En misschien is het wel nooit helemaal klaar. Toch wil je een punt in de tijd markeren waarop het project in het centrum van de belangstelling wordt geplaatst. Nu, daartoe dient de officiële opening.
Die biedt alle betrokkenen de gelegenheid terug te blikken op de geboorte en ontwikkeling van het project, de tegenslagen en euforische momenten, dank en waardering uit te spreken, en vooruit te blikken op het belang voor stad en streek, zonnige perspectieven te schetsen voor nog grootsere plannen, enz.

Aandachtig gehoor ...

Voor het Zonnewijzerpark Genk was het op 19 maart 2000 zover. De uitnodiging ging - zeer toepasselijk - vergezeld van een zelfbouw-zakzonnewijzer. Tegen twee uur verzamelden betrokkenen, genodigden, belangstellenden en voorbijgangers zich bij het tuinhuisje in het park, aangetrokken door vrolijke muziek.

Nog meer aandachtig gehoor ...

's Morgens had het nog geregend, zoals je op de foto's bij de rondleiding duidelijk kunt zien, maar nu was het nog slechts bewolkt. We hadden eigenlijk meer verwacht van het peterschap van TV-weerman Frank Deboosere!

De sprekers

De aardigste opmerking kwam van Johan Gijsenbergs. Vaak ontmoette hij verbazing over het aanleggen van een zonnewijzerpark in ons regenachtige klimaat. Geen probleem, was zijn reactie dan, als het regent wandelt er toch niemand door het park.
Een aardige drogreden!. Want in feite regent het helemaal niet zo vaak, maar wèl is het vaak bewolkt wandelweer. Dat blijkt ook wel uit de foto's op deze website!

De officiële opening werd verricht door de populaire TV-weerman Frank Deboosere, peter van het project. Hij onthulde en opende een vergrote uitvoering van de zakzonnewijzer die bij de uitnodiging zat. Een gecombineerde horizontale en verticale zonnewijzer met een gezamenlijke poolstijl, net zoals bij de meervlaks zonnewijzer, nr. 4.

Frank Deboosere opent ...

Hoe mooi was het geweest als nu de zon geschenen had! Of toch maar liever niet? Als ik dat zo bekijk, is de poolstijl toch geen echte POOL-stijl!<- vorige    volgende ->